Krémová polévka z pečených rajčat

čtvrtek 23. října 2014

Pečená rajčata se v naší kuchyni usídlila už asi na stálo. Jsou úžasná v místech kde byste je čekali- burger, sandwich- ba co víc, jde z nich udělat polévka. Výborná hustá polévka na chladnější letní dny, která chutná nejlépe z domácích, velmi zralých rajčat. Voní bazalkou, je krásně hustá a má úžasnou barvu.




Ingredience


1 kg rajčat
2 cibule
4 stroužky česneku
plná hrst listů bazalky 
olej (ideálně olivový)
sůl

Postup


Rajčata nakrájet na srpečky, cibule na plátky a stroužky česneku oloupat a vše spolu smíchat v zapékací míse, osolit, zakápnout olejem a péct na 200°C 40 minut. Po uplynutí 40 minut vyndat zeleninu z trouby, nechat chvilku vychladnout a přendat do mixéru. Přidat listy bazalky a důkladně rozmixovat. Pokud mixér nezvládne veškeré rajčatové slupky, přijde na řadu rozmixovanou hmotu ještě propasírovat přes sítko. Poté zbývá už jen polévku znovu prohřát, dochutit solí, pepřem a dle potřeby cukrem nebo citronovou šťávou. Polévka výborně ladí s domácími bagetou s bylinkovým veganským máslem









You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty