Špenátový quiche
pátek 24. října 2014
Quiche (čti kiš) je vlastně takový slaný koláč. Tento špenátový quiche je výborný teplý i studený a může sloužit jako lehká večeře i oběd.
Krusta
Ingredience
200g celozrnné mouky (dávám hladkou pšeničnou celozrnnou)
2 lžíce sušených bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka)
1/4 lžičky soli
špetka pepře
115 ml vody
1 lžíce olivového oleje
Postup
V míse smíchat mouku, sušené bylinky, sůl a pepř. Do suché směsi přidat vodu s olejem a vypracovat těsto. Když je těsto vláčné, nechá se chvilku odpočinout (stačí 15 minut). Poté se těsto vyválí přibližně na velikost formy a po vložení do ní se ještě prsty vytvaruje tak, aby dosedlo do všech krajů a zákoutí formy. Následně se dá forma i s těstem péct na 5 minut při 180°C.
Náplň
Ingredience
200g listového špenátu
1 větší cibule
6-7 ks sušených rajčat (zkrátka podle chuti)
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 větší cibule
6-7 ks sušených rajčat (zkrátka podle chuti)
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Postup
Cibuli nadrobno nakrájet a na olivovém oleji osmahnout do sklovata. Přidat omytý listový špenát, na kousky nakrájená sušená rajčata a protlačený česnek. Vše společně prohřát dokud nezměkne špenát.
Tofu zálivka
Ingredience
300g tofu natural
sůl, pepř
půl hrnku kokosového mléka
4 lžíce lahůdkového droždí
Postup
Tofu rozmixovat s kokosovým mlékem na řidší pastu. Ochutit lahůdkovým droždím, solí a pepřem.
Jak to všechno spojit?
Špenátovou směs důkladně promíchat s tofu zálivkou. Vzniklou náplň rovnoměrně naklást na připravenou krustu a péct v troubě 20-30 minut při 180°C. Hotový quiche se pozná podle krusty- ta musí být odloupnutá od krajů formy.
Před servírováním nechat pár minut vychladnout, bude se s ním tak lépe manipulovat.
0 komentářů