Špenátový quiche

pátek 24. října 2014

Quiche (čti kiš) je vlastně takový slaný koláč. Tento špenátový quiche je výborný teplý i studený a může sloužit jako lehká večeře i oběd. 










Krusta

Ingredience

200g celozrnné mouky (dávám hladkou pšeničnou celozrnnou)
2 lžíce sušených bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka)
1/4 lžičky soli
špetka pepře
115 ml vody
1 lžíce olivového oleje

 

Postup 

V míse smíchat mouku, sušené bylinky, sůl a pepř. Do suché směsi přidat vodu s olejem a vypracovat těsto. Když je těsto vláčné, nechá se chvilku odpočinout (stačí 15 minut). Poté se těsto vyválí přibližně na velikost formy a po vložení do ní se ještě prsty vytvaruje tak, aby dosedlo do všech krajů a zákoutí formy. Následně se dá forma i s těstem péct na 5 minut při 180°C. 



Náplň

Ingredience 

200g listového špenátu
1 větší cibule
6-7 ks sušených rajčat (zkrátka podle chuti)
2 stroužky česneku
sůl, pepř

Postup

Cibuli nadrobno nakrájet a na olivovém oleji osmahnout do sklovata. Přidat omytý listový špenát, na kousky nakrájená sušená rajčata a protlačený česnek. Vše společně prohřát dokud nezměkne špenát. 



Tofu zálivka

Ingredience

300g tofu natural 
sůl, pepř
půl hrnku kokosového mléka
4 lžíce lahůdkového droždí

Postup

Tofu rozmixovat s kokosovým mlékem na řidší pastu. Ochutit lahůdkovým droždím, solí a pepřem.


Jak to všechno spojit?

Špenátovou směs důkladně promíchat s tofu zálivkou. Vzniklou náplň rovnoměrně naklást na připravenou krustu a péct v troubě 20-30 minut při 180°C. Hotový quiche se pozná podle krusty- ta musí být odloupnutá od krajů formy. 
Před servírováním nechat pár minut vychladnout, bude se s ním tak lépe manipulovat. 



You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty