Tabouleh
pátek 24. října 2014
Tabouleh je tradiční libanonský pokrm vynikající mátovou vůní. A pokud nemáte mátu tak úplně v oblibě, nenechte se tímto salátem odradit. Sama mátové pokrmy ani čaje ráda nemám, ale tabouleh je zkrátka něčím výjimečný a naprosto lahodně chutnající. V letních dnech krásně osvěží a v ledničce bez problému vydrží do druhého. Nejkrásnější je servírovaný na listu salátu.
Ingredience (4 porce)
2 papriky
2 menší cukety
5 středních rajčat
bulgur 250 g
čerstvá máta, větší hrst, nakrájet nebo natrhat na menší kousky
koření Tabouleh (sonnentor)
olivový olej
šťáva z 1 - 2 citronů
Postup
Nejlepší je začít s přípravou několik hodin předem a to marinováním papriky a cukety. Papriky nakrájet na tenké proužky, cukety na tenká půl kolečka. Dát společně do mísy. Z citronové šťávy, soli, olivového oleje a koření Tabouleh vytvořit marinádu, kterou je třeba pořádně promíchat se zeleninou a nechat marinovat několik hodin. V průběhu marinování několikrát promíchat. V případě, že na marinování není čas, nic se neděje, dá se vynechat.
Uvařit bulgur (cca 25 minut) v osolené vodě nebo ideálně v zeleninovém vývaru a nechat vystydnout.
Rajčata nakrájet na kostičky, smíchat s bulgurem, paprikou, cuketou, marinádou a přidat čerstvé listy máty. Nechat chvilku odležet a podávat na listech salátu.
0 komentářů