Cizrnové placky s pórkovou omáčkou a rýží

sobota 15. listopadu 2014

Pórková omáčka je výborná ve spojení s cizrnovými plackami a rýží. Tento pokrm je sice celkem sytý, ale není nijak těžký. Placky jsou díky bramborám vláčné a jemné.






Cizrnové placky (8 placek)

Ingredience

200 g suché cizrny
3/4 hrnku mletých ovesných vloček
3 brambory
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička tymiánu
sůl


Postup

Cizrnu namočit den předem, v průběhu máčení několikrát vyměnit vodu.
Cizrnu uvařit do měkka - v tlakovém hrnci 30 minut, normálně tak hodinu a půl. Uvařenou cizrnu rozmixovat v mixéru, ale nemusí být úplně jemně, můžou zůstat i větší kusy cizrny.
Brambory uvařit a rozmašlovat metličkou.
Brambory smíchat s cizrnou, mletými ovesnými vločkami, sojovou omáčkou, tymiánem a solí. Vznikne mazlavé těsto, kterého se nelekejte, ale rozdělte ho na 8 menších placek (budete mít upatlané ruce, ale výsledné placky jsou opravdu výborné, nejsou vůbec suché).
Placky dát na plech a péct v troubě na 180°C 30 minut.


Pórková omáčka (4 porce)


Ingredience


1 cibule
2 pórky
200 ml kokosového mléka
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce kukuřičného škrobu
olej


Postup

Cibuli nakrájet a osmahnout na oleji do sklovata. Přidat na kolečka nakrájené pórky a ještě chvíli společně restovat. Zalít kokosovým mlékem, přidat sojovou omáčku a přivést pomalu k varu. Když se omáčka začne vařit přidat ve studené vodě rozmíchaný škrob a důkladně vmíchat do vařící se omáčky.

Placky s omáčkou podávat s rýží.



You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty