Krémová kešu polévka s houbami a nori
sobota 22. listopadu 2014
Tato úžasná, hustá polévka je chuťově velmi bohatá a díky nori řasám chutná trošku po moři. Je opravdu krémová, tak trošku zimní a zkrátka výborná. Kromě toho, že opravdu zahřeje a potěší v chladných dnech je také velmi vhodná k servírování na sváteční štědrovečerní večeři. Jako druhý chod potom můžete naservírovat tyto úžasné žampiony portobello s řasou nori v trojobalu s bramborovým salátem.
Ingredience
3 vetší mrkve3 brambory
400 g žampionů
1 cibule
2 listy řas nori
1 hrnek kešu ořechů
4 lžičky kukuřičného škrobu
olej
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
zeleninový vývar nebo voda
Postup
Kešu ořechy namočte na 2 hodiny.Na oleji osmahněte na jemno nakrájenou cibuli a přidejte k ní na půlkolečka nakrájenou mrkev. Restujte, dokud mrkev nezměkne.
Ke změklé cibuli s mrkví přidejte na větší kusy nakrájené žampiony, krátce je orestujte a vše zalijte 3/4 litrem zeleninového vývaru nebo vody. Přidejte na kostičky nakrájené brambory, osolte a přivéďte k varu. Vařte dokud brambory nezměknou. Mezitím připravte kešu pastu - kešu ořechy dejte společně s trochou vody do mixéru a rozmixujte je úplně do hladka (zabere to cca 10 minut na vysoký výkon). Když je pasta hladká, přidejte do mixéru 4 lžičky kukuřičného škrobu a důkladně rozmixujte.
Když jsou brambory uvařené, stáhněte plamen a opatrně vmíchejte kešu pastu, přidejte na proužky nastříhané řasy nory, opepřete, ochuťte citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Polévku ještě 5-10 minut prohřejte, dokud polévka nezhoustne (díky škrobu v kešu pastě). Hotovou polévku podávejte horkou.
nachystané ingredience |
kešu pasta |
0 komentářů