Makovec (vegan)

pátek 21. listopadu 2014

Mák je pro vegany úžasnou potravinou. Obsahuje mnoho vápníku (1438 mg na 100g), kromě toho taky obsahuje proteiny (cca 18-20%) což sice není mnoho, ale zato obsahuje všechny esenciální aminokyseliny a téměř všechny neesenciální. Tento makovec navíc dodá tělu díky melase i železo.





Ingredience

240 g polohrubé mouky
3 vrchovaté lžičky vinného kamene
2 lžíce tapiokové mouky
240 g máku
190 g cukru
5 lžic oleje
400 ml kokosového mléka
4 lžíce třtinové melasy

Postup

Namlít mák, do hrnce dát 300 ml kokosového mléka, cukr, melasu a namletý mák. Přivést k varu a vařit na mírném plameni několik minut za stálého míchání. Odstavit a nechat vychladnout.
V míse smíchat mouku, tapiokovou mouku a vinný kámen. Do vzniklé směsi přidat svařený mák, olej a postupně přidat zbylé mléko tak, aby konzistence těsta nebyla příliš hustá.
Dát do olejem vymazaného a moukou vysypaného pekáče a péct 30 minut na 170°C (hotový makovec překontrolovat zapíchnutím špejle- pokud je vyndaná špejle suchá, makovec je hotový)



You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty