Obalované tofu se sezamovo-sojovým dipem a mangovým chutney
pondělí 17. listopadu 2014Toto jídlo je vhodné na párty nebo výjimečně na uzobávání k filmu. Tofu je obalené ve veganské variantě trojobalu a výborně se k němu hodí nasládlé mangové chutney a ostřejší sezamovo-sojový dip.
Obalované tofu
Ingredience
tofu naturalkukuřičný škrob
lněné semínko (2 lžíce) + půl hrnku vody
strouhanka
Postup
Lněné semínko rozemlít, nebo rozmixovat a smíchat s půl hrnkem vody. Tofu nakrájet na kostičky. Tofu je možné ochutit, osolit, okořenit, ale díky chuťově výraznému dipu a chutney to není nutné. Nakrájené tofu postupně obalit v kukuřičném škrobu, "kaši" z lněného semínka a strouhance. Na pánvi rozehřát olej (stačí po dně malá vrstva), tofu osmažit ze všech stran a před podáváním odsát přebytečný olej.sezamovo-sojový dip |
Sezamovo-sojový dip
Ingredience
2 lžíce sezamového oleje1 lžíce balsamikového octa
1 lžíce sojové omáčky (tamari nebo shoyu)
8 kuliček růžového pepře
Postup
Smíchat všechny ingredience a čerstvě drcený růžový pepř. Našlehání metličkou napomůže sjednocení textury dipu.Mangové chutney
mangové chutney |
Ingredience
1 mango
1 malá cibule
1/2 hrnku jablečného octa
cukr
voda
Postup
Mango nakrájet na malé kousky, cibuli nakrájet na jemno a dát je do hrnce spolu s octem. Přivést k varu a vařit tak dlouho, dokud se mango nerozvaří. Pokud mango není úplně zralé, jeho rozvaření trvá delší dobu a je nutné ho hlídat a podlívat vodou aby se nepřipálilo. V případě časové tísně je možné mangu dopomoct mixérem. Před podáváním zchladit a v případě nutnosti dosladit.základ na mangové chutney před začátkem varu |
0 komentářů