Pečená cizrna a květák s quinoou a citronovo-hořčičným dresinkem
úterý 18. listopadu 2014Pečený květák s cizrnou je výborný sám osobě, když k němu ale ještě přidáte quinou a citronovo-hořčičný dresink, je to vážně pecka.
Pečená cizrna s květákem se dá také využít do této výborné krémové polévky
Pečená cizrna s květákem a quinoa
Ingredience (4 porce)
250 g cizrny1 květák
1/2 hrnku quinoi
2 hrnky vody
sůl
olivový olej
Postup
Cizrnu namočte den předem, propláchněte a uvařte do měkka.Uvařenou cizrnu rozprostřete na plech na pečící papír a přidejte k ní na růžičky nakrájený květák. Směs posolte, zakápněte olivovým olejem a pečte 30 minut na 200 °C. V průběhu pečení hlídejte, aby se květák nepřipálil a párkrát směs promíchejte.
Mezitím uvařte quinou.
Upečený květák s cizrnou smíchejte s uvařenou quinoou a ochuťe citronovo-hořčičným dresinkem.
Citronovo-hořčičný dresink
Ingredience
šťáva z jednoho citronusůl
1 vrchovatá lžička dijonské hořčice
sůl
3 lžíce olivového oleje
0 komentářů