Polévka minestrone

středa 5. listopadu 2014

Na tuhle polévku snad nejde najít ten zaručeně pravý recept. Je to sice tradiční italská záležitost, ale recept se proměňuje s každým italským kilometrem. Pro mě se stala nejoblíbenější tato verze receptu, čistě rostlinná, hustá, hodně rajčatová a pepřová, zkrátka chuťově velmi výrazná. Na přípravu je jednoduchá a rychlá, v zimě ji klidně můžete servírovat jako hlavní jídlo.




Ingredience

1/2 brokolice
1/2 květáku
hrnek fazolí (klidně různě velkých, naše nejoblíbenější kombinace jsou malé červené nebo strakaté a velké bílé)
3 mrkve
3 brambory
300 ml rajčatového protlaku (ideálně domácího)
voda nebo zeleninový vývar
sůl
pepř


Postup

Fazole namočte den předem a předvařte je zvlášť. Brambory nakrájejte na menší kostky, brokolici a květák na růžičky, mrkev na půl kolečka. Všechnu zeleninu dejte vařit do vody nebo zeleninového vývaru. Osolte, hodně opepřete a přidejte rajčatový protlak. Vařte, dokud zelenina nezměkne, v případě potřeby dochuťte pepřem a solí. Polévku podávejte horkou 








You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty