Pražené řasy nori
čtvrtek 6. listopadu 2014Pražené řasy nori? Zní to divně, ale je to neuvěřitelně dobré. Opražené řasy jsou křupavé, tenoučké, slané a nejlepší na tom je, že jsou opravdu hned hotové. Věřte, že si je každý zamiluje.
Ingredience
řasy nori
sůl (ideálně bez přidaného jodu)
olej
Postup
Řasy potřete olejem, osolte a dejte do pekáčku.
Pokud nemáte dost času, dejte je rovnou péct, ale pokud můžete, smotejte řasy do ruličky a nechte je hodinu odležet.
Řasy můžete pražit buď jednotlivě na pánvi nebo všechny najednou v pekáčku v troubě. Pražení na pánvi je rychlovka, nechte je z každé strany 15-20 vteřin (víc ne, ať je nespálíte). Pokud pražíte v troubě, pečte je 5 minut při 170°C (nebo 15 při 120°C), řasy hlídejte - opět platí, že se mohou snadno spálit.
Po upražení řasy nastříhejte nůžkami (nezkoušejte je ani trhat ani řezat, nefunguje to) na požadovanou velikost a pusťte se do nich, zaručuji, že dlouho na stole nevydrží.
Pokud nemáte dost času, dejte je rovnou péct, ale pokud můžete, smotejte řasy do ruličky a nechte je hodinu odležet.
Řasy můžete pražit buď jednotlivě na pánvi nebo všechny najednou v pekáčku v troubě. Pražení na pánvi je rychlovka, nechte je z každé strany 15-20 vteřin (víc ne, ať je nespálíte). Pokud pražíte v troubě, pečte je 5 minut při 170°C (nebo 15 při 120°C), řasy hlídejte - opět platí, že se mohou snadno spálit.
Po upražení řasy nastříhejte nůžkami (nezkoušejte je ani trhat ani řezat, nefunguje to) na požadovanou velikost a pusťte se do nich, zaručuji, že dlouho na stole nevydrží.
0 komentářů