Sendvič s fazolovou plackou, pečenými rajčaty a avokádem
sobota 15. listopadu 2014Sendviče jsou super jídlo na cesty, ale i v klidu domova. Dá se vymyslet nespočet kombinací, různé druhy placek, a zeleninových náplní ( i když u nás vede avokádo a pečená rajčata). Těmto sendvičům dominují křehké fazolové placky.
Fazolové placky
Ingredience
250 g fazolí (je jedno jakých)2 velké brambory
2 mrkve
sůl
3 stroužky česneku
olivový olej
Postup
Fazole namočit den předem, v průběhu máčení několikrát vyměnit vodu a propláchnout. Fazole uvařit do měkka (v tlakovém hrnci tak 15-20 minut, v normálním hrnci tak hodinu). Uvařené fazole buď rozmačkat, nebo rozmixovat v mixéru (dělám druhou variantu, na mačkání nemám nervy) a nechat vychladnout.Uvařit brambory, rozmašlovat je a nechat vychladnout.
Mrkve ostrouhat a nastrouhat na jemno.
Důkladně smíchat fazole, bramborovou kaši a mrkve, osolit, přidat protlačený česnek a 2 lžíce oleje.
Ze vzniklého těsta vytvarovat placičky (z tohoto množství to dá 8 placek), dát je na plech a péct v troubě na 180°C 15-20 minut, v půlce pečení otočit. Otáčet opatrně, placky jsou křehké.
Pečená rajčata
Ingredience
rajčata (počítejte tak jedno rajče na jeden sendvič)sůl
olej
Postup
Rajčata nakrájet na tenká kolečka, poklást na plech, posypat solí, zakápnout olejem a péct na 180°C 20-30 minut, při pečení je hlídat aby se nepřipálila.Avokádo
Avokádo rozmačkat (nemusí být úplně do hladka, klidně může být na větší kusy), zakápnout olivovým olejem, osolit a zakápnout citronovou šťávou.Sendviče
Toastový chléb nakrájet na tenké plátky, na spodní plátek dát avokádo, na něj placku, salát, pečená rajčata a výhonky (například výhonky vojtěšky).
0 komentářů