Těstoviny s krémovou sladce hořčičnou omáčkou, žampiony a brokolicí

středa 26. listopadu 2014

Občas je chuť na něco šťavnatého, krémového, lehce nasládlého, ale zároveň pikantního. V takovém případě se hodí uvařit tuto výbornou omáčku k těstovinám.





Ingredience

400 g žampionů
1 brokolice
agávový sirup
dijonská hořčice
ovesné mléko 400 ml
sůl
olej
bezvaječné těstoviny


Postup

Žampiony nakrájet na velké kusy a orestovat na pánvi. Po chvilce restování přidat brokolici nakrájenou na růžičky a krátce orestovat žampiony i s brokolicí. Zalít ovesným mlékem, ochutit dijonskou hořčicí, špetkou soli a lehce osladit agávovým sirupem a chvilku nechat bublat na mírném plamenu. Když je brokolice měkká na skus (pozor, má tendenci se rychle rozvářet), je hotovo. Podávat s bezvaječnými těstovinami.






You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty