Sendvičový chléb
sobota 15. listopadu 2014
Tento chléb se výborně hodí na přípravu sendvičů. Není suchý, je nadýchaný a měkký.
Ingredience
Tento chléb se výborně hodí na přípravu sendvičů. Není suchý, je nadýchaný a měkký.
Ingredience
Ingredience
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek vařící vody
půlka droždí
2 hrnky hladké mouky
2 lžíce oleje
sůl
Postup
Postup
Do skleničky dát vzejít droždí do trošky vlažné vody s trochou mouky. Ovesné vločky zalít vařící vodou a nechat je vychladnout. Do mísy dát odváženou mouku a smíchat jí se solí. Přidat vychladnuté vločky, droždí, olej a ještě trošku vodu (podle toho jak pracuje mouka) a vypracovat řidší těsto. Těsto nesmí vyloženě téct, ale nesmí být ani příliš hutné, tento chléb má být nadýchaný. Vypracované těsto přendat do formy (buď chlebíčková nebo přímo na toastový chléb) přikrýt utěrkou a nechat 1 hodinu kynout. Péct 30 minut při 180°C. Hotový chléb poznáme podle toho, že je lehce zahnědlý a na poklep zní dutě. Před krájením musí být úplně vychladlý, jinak se hodně drolí.
0 komentářů