Tofu á la míchaná vejce
sobota 8. listopadu 2014Ne vždy je večer čas na dlouhé vyvařování a tak se občas hodí i něco rychlého. Tohle jídlo je na přípravu velmi rychlé, snadné a přitom zasytí. Pro tento recept je důležitá černá sůl, kterou normální sůl nenahradí. Černá sůl (kala namak) sice vzhledově není vůbec černá - je růžová - ale chutná po vejcích, protože je vulkanického původu a obsahuje siřičité složky.
Ingredience
1 tofu naturalčerná sůl (dle chuti)
1/2 lžičky kurkumu
1/2 hrnku kokosového mléko
olej
1 lžíce lahůdkového droždí
Postup
Na pánvi rozhřejte olej a nadrobite na něj tofu. Tofu chvíli opékejte, přisypte kurkumu, černou sůl a lahůdkové droždí a vše důkladně rozmíchejte. Přilijte kokosové mléko a nechte vše prohřát, ale jen taky, aby se všechno mléko nevypařilo a tofu zůstalo vláčné a "mokré".K takto připravenému tofu se výborně hodí bramborová kaše se zeleninou.
0 komentářů