Vánoční likér
neděle 23. listopadu 2014Tento likér je jemný, nasládlý a výborně chutná hlavně v zimních měsících a okolo vánoc. Jeho příprava je velmi snadná a časově nenáročná.
Ingredience
1 hrnek kešu ořechů2 hrnky vody
1 hrnek hustého kokosového mléka
špetka soli
3-5 lžic rumu (případně více, dle chuti a požadovaného obsahu alkoholu)
1/4 lžičky muškátového ořechu
agávový sirup
pár kapek vanilkového extraktu
Postup
Kešu ořechy dát máčet do vody na 2 hodiny nebo klidně přes noc. Dostatečně dlouho máčené ořechy slít, dát do mixéru, přidat k nim dva hrnky vody a mixovat až úplně dohladka. Přidat ostatní ingredience, množství agávového sirupu a rumu podle chuti a ještě spolu všechno promixovat.Uchovávat v ledničce.
0 komentářů