Vánoční likér

neděle 23. listopadu 2014

Tento likér je jemný, nasládlý a výborně chutná hlavně v zimních měsících a okolo vánoc. Jeho příprava je velmi snadná a časově nenáročná. 




Ingredience

1 hrnek kešu ořechů
2 hrnky vody
1 hrnek hustého kokosového mléka
špetka soli
3-5 lžic rumu (případně více, dle chuti a požadovaného obsahu alkoholu)
1/4 lžičky muškátového ořechu
agávový sirup
pár kapek vanilkového extraktu


Postup

Kešu ořechy dát máčet do vody na 2 hodiny nebo klidně přes noc. Dostatečně dlouho máčené ořechy slít, dát do mixéru, přidat k nim dva hrnky vody a mixovat až úplně dohladka. Přidat ostatní ingredience, množství agávového sirupu a rumu podle chuti a ještě spolu všechno promixovat. 
Uchovávat v ledničce.  





You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty