Zeleninová polévka s ječmenem

neděle 23. listopadu 2014

V chladných měsících pořádně zahřeje hustá, horká, zeleninová polévka. 






Ingredience


3/4 hrnku ječmene
4 brambory
3 mrkve
1/2 kapusty
2 cibule
4 stroužky česneku
sůl, pepř
1 l zeleninového vývaru nebo vody


Postup

Ječmen dát vařit do hrnce s vodou na 30-40 minut, dokud nezměkne. 
Cibuli nakrájet na jemno a osmahnout na pánvi do sklovata. Mrkev ostrouhat, nakrájet na půl měsíčky, přidat k cibuli a za stálého míchání restovat společně. Česnek nakrájet na slabé proužky, přidat ho do hrnce a krátce orestovat. Přilít zeleninový vývar nebo vodu, na proužky nakrájenou kapustu a brambory. Osolit, opepřit a vařit dokud brambory nezměknou. Nakonec přidat uvařený a slitý ječmen, vše nechat společně pár minut povařit a polévku podávat horkou. 







You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty