Čokoládová buchta

pátek 12. prosince 2014

Tato buchta sice nemá žádný speciální název, ale tento malý nedostatek je naprosto vyvážen její chutí. Je opravdu čokoládová, vláčná a naprosto dokonalá. Pokud máte absťák na čokoládu, je pro vás ta pravá. Jen malé upozornění - je těžké se od ní odtrhnout.






Ingredience

3 hrnky hladké mouky
2 hrnky cukru
velká špetka soli
2 vrchovaté lžičky vinného kamene (nebo jiného kypřícího prášku)
1/2 hrnku kakaa
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžíce jablečného octa
2 hrnky kokosového mléka
1/2 hrnku oleje


Postup

Smíchat mouku, cukr, sůl, vinný kámen (nebo jiné kypřidlo), a kakao. K této směsi přilít kokosové mléko, olej, ocet a vanilkový extrakt. Vše důkladně promíchat, vlít na předem olejem vymazaný a moukou vysypaný pekáček a párkrát s pekáčkem bouchnout o stůl - díky tomu se z těsta dostanou bubliny. Péct 30 minut na 180°C. Tato buchta chutná lépe po vychladnutí, než čerstvě upečená.










You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty