Domácí bagety (vegan)

středa 17. prosince 2014

Tyto bagetky se hodí k polévkám, k pomazánkám, k veganským sýrům, nebo klidně jen tak.


Ingredence

1/2 droždí (plus trocha vody a mouky)
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek pšeničné jemně mleté celozrnné mouky
2 špetky soli
1/2 hrnku kokosového mléka
1 lžíce olivového oleje


Postup

Droždí rozmíchat v troše vlažné vody s hladkou moukou a nechat ho vzejít.
Smíchat obě mouky a sůl, přidat droždí, kokosové mléko a olivový olej a vypracovat těsto. Z těsta vytvořit bagetky, dát je na plech s pečícím papírem a nechat 45 - 60 minut kynout. Když se nám líbí tvar a velikost vykynutých baget, rozehřát troubu na 200°C a péct 30 - 40 minut dokud bagetky lehce nezhnědnou.
pozn. Pro efekt francouzských baget je pře pečením postříkejte vodou.




You Might Also Like

1 komentářů

Oblíbené recepty