Domácí bake rolls
úterý 30. prosince 2014Tyto bake rolls se mlsají úplně samy. Ani nevíte jak se to stalo a jsou pryč. Jsou křupavé, bylinkové a pálivé po česneku, tenoučké a prostě výborné.
Ingredience (na 4 "bagetky")
200 g hladké mouky100 g celozrnné mouky
150 ml vody
1/2 droždí
špetka soli
1 lžíce oleje
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl
Postup
Droždí smíchejte s trochou mouky a vlažnou vodou a počkjete, dokud nezdvojnásobí svůj objem.Hladkou mouku smíchejte s celozrnnou moukou a se solí. Když je droždí připravené, nalijte ho k mouce spolu s vodou a olejem a vypracujte těsto - aby se nelepilo na ruce. Z těsta vytvořte dlouhé a relativně tenké "bagetky" a nechte je půl hodiny kynout. Ke konci kynutí rozehřejte troubu na 200°C a vykynuté bagetky péčte cca 30 minut (dokud nezezlátnou). Upečené bagetky nechte úplně vychladnout.
Česnek oloupejte, protlačte ho do misky a smíchejte s olivovým olejem a solí.
Stejně postupujte u bylinkového oleje, jen místo česneku použijte bylinky. Skvělá je třeba čerstvá petrželka.
Olej můžete ochutit také paprikou nebo chilli a pokud chcete pouze slané bake rolls stačí do oleje přidat trochu soli.
Bagety nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na plech. Každý plátek potřete ochuceným olejem. Takto nachystané plátky po druhé zapečtě v troubě 15 - 25 minut při 180°C, dokud trošku nezhnědnou. Při pečení je hlídejte, tenčí kousky jsou rychleji hotové.
0 komentářů