Domácí bake rolls

úterý 30. prosince 2014

Tyto bake rolls se mlsají úplně samy. Ani nevíte jak se to stalo a jsou pryč. Jsou křupavé, bylinkové a pálivé po česneku, tenoučké a prostě výborné.  







Ingredience (na 4 "bagetky")

200 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
150 ml vody
1/2 droždí
špetka soli
1 lžíce oleje

3 stroužky česneku
olivový olej
sůl


Postup

Droždí smíchejte s trochou mouky a vlažnou vodou a počkjete, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Hladkou mouku smíchejte s celozrnnou moukou a se solí. Když je droždí připravené, nalijte ho k mouce spolu s vodou a olejem a vypracujte těsto  - aby se nelepilo na ruce. Z těsta vytvořte dlouhé a relativně tenké "bagetky" a nechte je půl hodiny kynout. Ke konci kynutí rozehřejte troubu na 200°C a vykynuté bagetky péčte cca 30 minut (dokud nezezlátnou). Upečené bagetky nechte úplně vychladnout.


Česnek oloupejte, protlačte ho do misky a smíchejte s olivovým olejem a solí.
Stejně postupujte u bylinkového oleje, jen místo česneku použijte bylinky. Skvělá je třeba čerstvá petrželka.
Olej můžete ochutit také paprikou nebo chilli a pokud chcete pouze slané bake rolls stačí do oleje přidat trochu soli.


Bagety nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na plech. Každý plátek potřete ochuceným olejem. Takto nachystané plátky po druhé zapečtě v troubě 15 - 25 minut při 180°C, dokud trošku nezhnědnou. Při pečení je hlídejte, tenčí kousky jsou rychleji hotové.

 










You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty