Lehký salát s avokádem

sobota 6. prosince 2014

Tento salát je vhodný jako příloha, nebo třeba jako svačina. Je svěží, chuťově výrazný, opravdu rychlý a jednoduchý.






Ingredience

salát dle volby (výborné je použít i chuťově výraznější zeleň - například směs rukoly, listového salátu, polníčku a špenátu)
rajčata
avokádo
olivový olej
tmavý balzamikový ocet
avokádo


Postup

Salát natrhat na malé kousky, rajčata nakrájet na menší kostičky (cherry rajčata na půlky), dát do velké mísy, zakápnout olivovým olejem, balzamikovým octem, posolit a promíchat. Nandat do misek a navrch položit na nakrájené avokádo. Takto připravený salát je potřeba rychle sníst, avokádo může začít hnědnout. Pokud by bylo potřeba salát chystat delší dobu před konzumací, stačí avokádo zakapat citronovou šťávou, která zabrání zhnědnutí.





You Might Also Like

0 komentářů

Oblíbené recepty