Linecké cukroví
neděle 21. prosince 2014
Linecké cukroví patří mezi vánoční klasiku.
Ingredience
2 hrnky hladké mouky3/4 hrnku cukru
3/4 hrnek kokosového tuku
4-5 lžic citronové šťávy
3-4 lžíce kokosového mléka
Postup
Smíchat mouku s cukrem a postupně zapracovat povolený (ale ne tekutý) kokosový tuk a citronovou šťávu. Pokud by se těsto drobilo, přidat (po lžících) kokosové mléko. Vypracované těsto zabalit do potravinové fólie a nechat v lednici do druhého dne.Těsto před vyvalováním nechat tak 1 hodinu v pokojové teplotě, protože kvůli použitému kokosovému tuku v lednici hodně ztuhne.
Vykrájené cukroví péct při 180°C 10 minut, cukroví při pečení hlídat, když začne růžovět, je hotovo.
Upečené cukroví slepovat marmeládou.
0 komentářů