Nakládané tofu

neděle 28. prosince 2014

Nakládané tofu je výborná záležitost. Je sice trochu mastnější, ale obzvlášť pro muže je velmi přitažlivou pochutinou (alespoň můj muž si ho opravdu oblíbil). Toto nakládané tofu trošku pálí, je výrazně kořeněné, ale přesto je chuťově velmi výrazné. 





Ingredience

tofu natural
sladká paprika
chilli
grilovací koření
sůl
4-5 bobkových listů
celý černý pepř
nové koření celé
chilli papričky
cibule
rostlinný olej

Postup

Tofu ze všech stran okořeňte sladkou paprikou, chilli, grilovacím kořením a případně i osolte. Nakrájejte ho na plátky a každý plátek znovu okořeňte a následně pokrájejte ještě na menší kousky.
Cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Do sklenice postupně skládejte cibuli, česnek, okořeněné tofu, občas přihoťe taky kuličky pepře a nového koření s bobkovým listem a přidejte i pár chilli papriček. 
Když je sklenice plná, vše zalijte rostlinným olejem. Sklenicí několikrát potřepne a poklepejte s ní o stůl, aby se všechny bublinky vzduchu dostaly na hladinu. Takto připravenou sklenici uzavřete, dejte ji do ledničky a vydržte alespoň tři dny, aby se tofu stihlo namarinovat. Podávejte s chlebem. 











You Might Also Like

1 komentářů

Oblíbené recepty