Pečené plátky brambor s česnekem a kešu krémem
úterý 30. prosince 2014Pečené plátky brambor s česnekem a kešu krémem se vůbec nepodobají chipsům. Brambory jsou vláčné a šťavnaté s intenzivní chutí česneku zjemněné kešu krémem. Jsou prostě výborné.
Ingredience
brambory ( z 1 brambory je cca 15 plátků)hrst kešu ořechů
jarní cibulka
olivový olej
česnek
sůl
Postup
česnek oloupat a protlačit do misky, smíchat ho s olivovým olejem a solí a nechat odležet. Soli není potřeba dávat mnoho, v oleji se rozleží.Kešu ořechy namočit do misky vlažné vody a nechat 30 minut stát. Po 30 minutách dám kešu ořechy do mixéru s trochou vody a rozmixovat na krém - pozor, krém nesmí moc téct, jinak by se neudržel na plátku brambory. V případě, že dáte moc vody, krém jde zachránit přidáním více kešu ořechů (i nenamočených, ale pak to chce déle mixovat).
Brambory nakrájet na cca 3-4 mm silné plátky (pro zjednodušení použijte struhadlo) a rozložit je na plech s pečícím papírem. Na plátky brambor lžičkou nandat česnek v oleji, kešu krém a najemno nakrájenou jarní cibulku. Takto nachystané plátky péct 15 minut při 180°C. Před skončením pečení pro jistotu jeden plátek ochutnejte, aby už brambora byla hotová, při silnějších plátcích může pečení zabrat více času. Před podáváním nechat vychladnout.
před pečením |
po pečení |
0 komentářů