Perníčky s melasou
středa 10. prosince 2014Díky melase jsou tyto veganské perníčky voňavé a krásně barevné. Tento recept je také příjemný tím, že perníčky jsou ihned měkké, není tedy potřeba dělat je dlouho dopředu.
Ingredience
2 hrnky hladké mouky1/2 hrnku cukru
3 lžičky kypřícího prášku do perníku (ve zdravé výživě jde sehnat i bezfosfátový)
špetka soli
1/4 hrnku oleje
1/4 hrnku kokosového mléka
1/4 hrnku melasy
Postup
Smíchejte mouku, cukr, kypřící prášek do perníku, a sůl.K suché směsi přidejte olej, kokosové mléko a melasu, vše smíchejte a rukama vypracujte těsto. Pokud se těsto hodně lepí na ruce, přidejte trochu mouky, naopak pokud nedrží a drolí se, přidejte trochu rostlinného mléka. Z těsta můžete ihned tvořit perníčky, nebo ho můžete nechat přes noc uležet v ledničce.
Těsto vyvalujte na pomoučené ploše a vykrajujte dle fantazie. Vykrájené perníčky péčte na 180°C 3-5 minut dokud perníčky lehounce nezhnědnou.
Poleva
moučkový cukrcitronová šťáva
Z cukru a citronové šťávy vymíchejte řidší pastu a perníčky zdobte dle své fantazie (správnou konzistenci poznáte tak, že se pasta nebude při zdobení roztékat).
Tip: Na zdobení nemusíte kupovat drahé náčiní, výborně poslouží obyčejná stříkačka, kterou lze zakoupit v lékárně, ideální je objem 10 ml.
2 komentářů
Tak toto musim vyzkouset na tyto vanoce moc se tesim. Jsem teprve veganem od dubna, a nasla jsem Vas teprve tedka, tak jsem moc rada, protoze mate skvele recepty, dekuji :)
OdpovědětVymazatTo je skvělé a první vegan Vánoce jsou super, to se máte na co těšit. :) Jsem moc ráda, že se Vám můj blog líbí, doufám, že se budete ráda vracet. A kdybyste měla jakékoli dotazy nebo jen chtěla popovídat o veganství, nebojte se napsat. :) Katka
Vymazat