Vanilkové rohlíčky
pondělí 15. prosince 2014Myslím, že vanilkové rohlíčky nepotřebují představovat, asi je v nějaké podobě všichni známe. V podobě tohoto receptu jsou samozřejmě cruelty free takže se hodí k pravým svátkům klidu a míru.
Ingredience
2 hrnky hladké mouky3/4 hrnku mandlové mouky (jemně namletých mandlí)
1/2 hrnku cukru
3/4 hrnku kokosového tuku
1/2 hrnku kokosového mléka
vanilkový lusk
moučkový cukr na obalení
Postup
Smíchat mouku s mandlovou moukou a cukrem, přidat zrníčka z vydlabaného vanilkového lusku a zapracovat povolený (ale ne tekutý) kokosový tuk a postupně i kokosové mléko podle stavu těsta - aby se nedrolilo (může být potřeba i trochu více než půl hrnku kokosového mléka).Vypracované těsto zabalit do potravinové fólie a nechat do druhého dne v lednici.
Před tvořením rohlíčků je potřeba těsto nechat povolit (cca 1-2 hodiny), protože kvůli použitému kokosovému tuku v lednici hodně ztuhne. Styl tvorby rohlíčku už závisí na vaší fantazii a zručnosti - já volím metodu vyválet těsto do dlouhého válečku cca 2 cm v průměru, nařezat na cca 1 cm široké proužky a z těchto proužků tvořit ručně rohlíčky.
Vytvořené rohlíčky péct na 180°C 10-15 minut dokud nezrůžoví, nechat trochu vychladnout ale ještě teplé je obalit v moučkovém cukru.
0 komentářů