Vegan mini pizzy
neděle 28. prosince 2014Mini pizzy jsou výborné jen tak do ruky, jsou lahodné a díky tenounkému těstu krásně křupavé.
Ingredience (5 - 6 kusů)
125 g hladké mouky60 ml vlažné vody + 1/2 droždí
sůl
olivový olej
rajčatový protlak
2 rajčata
3 žampiony
olivy
trochu tofu natural
provensálské koření
sůl
Postup
Droždí smíchat s vodou a trochou hladké mouky a nechat ho lehce nakynout. Do mísy dát mouku, špetku soli, lžíci olivového oleje a již vykynuté droždí i s vodou. Vypracovat těsto tak, aby se nelepilo. Množství vody z droždí by mělo stačit, kdyby se těsto moc drolilo, tak ještě trochu vody přidat. Vypracované těsto nechat kynout alespoň 30 minut.Vykynuté těsto vyválet na hladké mouce do tenké placky (cca 3 mm) a pomocí hrníčku vykrájet kolečka. Kolečka těsta přenést na plech s pečícím papírem, lehce potřít olivovým olejem, potom rajčatovým protlakem a lehce posypat provensálskými bylinami. Poklást tence nakrájenými rajčaty, žampiony, na kolečka nakrájenými olivami, trochou nastrouhaného tofu a nakonec lehce poprášit solí. Péct 30 minut při 180°C. Při pečení hlídat, aby se těsto nepřipálilo, když jsou okraje těsto na dotek tvrdé, je hotovo a těsto bude krásně křupavé. Jsou výborné jak teplé tak nastudeno.
0 komentářů