Vegan Pad Thai

sobota 6. prosince 2014

Pad thai je tradiční thajské jídlo jehož hlavní ingrediencí jsou rýžové nudle a chuťově výrazná omáčka. Tento recept je velmi snadný a relativně rychlý.


Ingredience

4-5 mrkví
výhonky (nebo jiná zeleň, na fotce polníček)
rýžové nudle Pho Bo
Svazek jarních cibulek
arašídy
olej


Ingredience na omáčku

4 stroužky česneku
1/2 hrnku sojové omáčky (tamari)
1/4 hrnku třtinového cukru
2 lžíce vinného nebo jablečného octa
2 lžíce rajčatového protlaku



Postup

Rýžové nudle se tradičně připravují tak, že se namočí na 1 hodinu do vody. Kdo nemá čas pomůže si tak, že nudle krátce povaří.
Mrkve ostrouhat a nastrouhat je pomocí škrabky julienne nebo spiralizérem na tenké dlouhé proužky.  Jarní cibulku nakrájenou na kolečka krátce orestovat a přidat k ní připravenou mrkev orestovat na malém množství oleje dokud nezměkne (můžeme nechat trošku mrkve stranou na ozdobu).
Mezitím připravit omáčku. Smíchat protlačený česnek, sojovou omáčku, třtinový cukr, ocet, rajčatový protlak.
Připravenou omáčku nalít k změklé mrkvi, přidat arašídy a namočené nudle. Počkat až se nudle nasáknou omáčkou a podávat s výhonky nebo salátem (to když zapomenete dát klíčit výhonky)





You Might Also Like

1 komentářů

  1. díky za recept, uvařila jsem to svým spolubydlícím a poprvé v životě to boum chutnalo a dneska to musím udělat znovu :)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené recepty