Vegan Pad Thai
sobota 6. prosince 2014Pad thai je tradiční thajské jídlo jehož hlavní ingrediencí jsou rýžové nudle a chuťově výrazná omáčka. Tento recept je velmi snadný a relativně rychlý.
Ingredience
4-5 mrkvívýhonky (nebo jiná zeleň, na fotce polníček)
rýžové nudle Pho Bo
Svazek jarních cibulek
arašídy
olej
Ingredience na omáčku
4 stroužky česneku1/2 hrnku sojové omáčky (tamari)
1/4 hrnku třtinového cukru
2 lžíce vinného nebo jablečného octa
2 lžíce rajčatového protlaku
Postup
Rýžové nudle se tradičně připravují tak, že se namočí na 1 hodinu do vody. Kdo nemá čas pomůže si tak, že nudle krátce povaří.Mrkve ostrouhat a nastrouhat je pomocí škrabky julienne nebo spiralizérem na tenké dlouhé proužky. Jarní cibulku nakrájenou na kolečka krátce orestovat a přidat k ní připravenou mrkev orestovat na malém množství oleje dokud nezměkne (můžeme nechat trošku mrkve stranou na ozdobu).
Mezitím připravit omáčku. Smíchat protlačený česnek, sojovou omáčku, třtinový cukr, ocet, rajčatový protlak.
Připravenou omáčku nalít k změklé mrkvi, přidat arašídy a namočené nudle. Počkat až se nudle nasáknou omáčkou a podávat s výhonky nebo salátem (to když zapomenete dát klíčit výhonky).
1 komentářů
díky za recept, uvařila jsem to svým spolubydlícím a poprvé v životě to boum chutnalo a dneska to musím udělat znovu :)
OdpovědětVymazat