Cibule v karamelu a žampiony na polentě
neděle 28. prosince 2014Horká polenta je výborná kaše, když polenta zchladne, krásně drží tvar a dají se z ní lehce vykouzlit netradiční jednohubky. Těmto vévodí cibule v karamelu a žampiony, což dohromady tvoří opravdu lahodnou kombinaci.
1 hrnek polenty
2 hrnky vody
sůl
sůl
cibule
oelj
3 lžičky cukru
4 lžíce tmavého balzamikového octa
oelj
3 lžičky cukru
4 lžíce tmavého balzamikového octa
žampiony
Postup
Uvařit polentu ve dvou hrncích vody (vodu lehce osolit) a rovnoměrně jí rozetřít do hranaté misky. Dát ji vychladit do lednice ideálně na 1 hodinu (nebo víc).
Cibuli nakrájet na tenká půlkolečka. Rozehřát na pánvi malé množství oleje a opéct cibuli do sklovata. Zalít jí balzamikovým octem, chvilku počkat, vmíchat cukr a ještě chvíli prohřát. Když je cukr zkaramelizovaný, cibule je hotová.
Žampiony nakrájet na tenké plátky a osmažit na malém množství oleje.
Z vychladlé polenty nakrájet čtverce vysoké cca 5 mm a na ně klást cibuli v karamelu a žampiony.
Cibuli nakrájet na tenká půlkolečka. Rozehřát na pánvi malé množství oleje a opéct cibuli do sklovata. Zalít jí balzamikovým octem, chvilku počkat, vmíchat cukr a ještě chvíli prohřát. Když je cukr zkaramelizovaný, cibule je hotová.
Žampiony nakrájet na tenké plátky a osmažit na malém množství oleje.
Z vychladlé polenty nakrájet čtverce vysoké cca 5 mm a na ně klást cibuli v karamelu a žampiony.
0 komentářů