Kari z červené čočky
neděle 4. ledna 2015Indická jídla jsou omamně voňavá a hřejivá a rozhodně nejsou všechna pálivá. Tohle je jedno z jídel, které sice je silně kořeněné, ale nepálí, je výborné a syté.
Ingredience (4 porce)
4 mrkve5 brambor
1 pórek
1 a 1/2 hrnku červené čočky
2 stroužky česneku
sůl
1/4 lžíce garam masaly
1 lžíce mild madras curry
olej
3/4 litru vody nebo zeleninového vývaru
Postup
Pórek nakrájet na kolečka a osmažit na oleji společně s garam masalou a curry, přidat k němu na půlkolečka nakrájenou mrkev a počkat dokud alespoň mírně nezměkne (ale ať se zase nepřipálí pórek). Ke směsi přidat červenou čočku a vše zalít vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidat na kostičky nakrájené brambory, sůl a vařit dokud zelenina a čočka nezměkne (cca 10-15 minut).Podávat ozdobené cibulovou natí a s naan chlebem.
1 komentářů
Vyzkoušeno, delikátní, syté, rychlé. Doporučuji k vyzkoušeni.
OdpovědětVymazat