Ratatouille s cizrnou
neděle 3. července 2016Ingredience (4 porce)
150 g cizrny (v suchém stavu)1 lilek
1 cuketa
1 větší cibule
3 stroužky česneku
5-8 rajčat
sůl
pepř
400 ml rajčatového protlaku
1 lžička tymiánu
1 lžička rozmarýnu
olivový olej
Postup
Cizrnu namočte den předem, před vařením ji slijte a propláchněte. Cizrnu uvařte do měkka(tlakový hrnec 50 minut, obyčejný hrnec cca 1 a 1/2 hodiny). Uvařenou cizrnu slijte.Lilek nakrájejte na tenká kolečka, rozložte na talíř, posolte a nechte alespoň 15 vypotit - lilek díky tomu ztratí hořkost. Vypocený lilek opláchněte vodou.
Rajčata a cuketu nakrájejte na tenká kolečka.
cibuli a česnek oloupejte a nakrájet na hrubo.
Rajčatový protlak smíchejte s bylinkami, solí a pepřem.
Na dno zapékací mísy nasypte cibuli s česnekem a zalijte je ochuceným rajčatovým protlakem. Poté v ruce skládejte na sebe vždy kolečko cukety, lilku a rajčete a vrstvěte je do sloupečku, který vložte do zapékací nádoby do omáčky. Vrstvěte tak dlouho, dokud nezaplníte celou zapékací misku. Do volných míst po okraji a ve středu misky nasypejte předvařenou cizrnu.
Zeleninu zakapejte olivovým olejem a poprašte solí.
Ratatouille pečte zhruba 35-45 minut na 200°C.
před pečením |
upečeno |
0 komentářů