Zapečené brambory s portobello žampiony na víně a bylinkách
úterý 6. ledna 2015Tento pokrm je výborný, nenáročný na přípravu a úžasně voňavý. Marináda v troubě vytvoří výbornou šťávu, takže jídlo je vláčné a chuťově bohaté. Hodí se jako lehký oběd nebo večeře.
Ingredience (2 porce)
5 brambor2 portobello žampiony
100 ml bílého nebo růžového vína
1 lička tymiánu
1 lžička rozmarýnu
sůl
olivový olej
Postup
Brambory oloupat a nastrouhat na plátky, portobello nakrájet na tenké plátky.V misce smíchat víno, olej, sůl, rozmarýn a tymián. K marinádě přidat brambory a pořádně promíchat aby byly všechny plátky brambor pokryté šťávou.
Do zapékací mísy naklást nejdříve bramborové plátky, potom portobello a nakonec zase brambory a zalít zbývající marinádou. Péct na 200°C cca 30 minut a ihned podávat.
0 komentářů