Čokoládový dortík

středa 4. února 2015

Tento dezert je lahodný s plnou čokoládovou chutí a nádechem skořice ze sušenkové krusty. Rychlý a snadný dortík, který zvládne každý.








Ingredience

15 melasových crincles
1 kokosová šlehačka (používám soyatoo)
1 a 1/2 vysokoprocentní čokolády (samozřejmě veganské)
trocha agávového sirupu


Postup

Sušenky namlít v mixéru úplně na jemno a drť vtlačit do koláčové formy. Rozehřát čokoládu s trochou agávového sirupu (tak jedna lžíce) a nechat ji trošku vychladnout aby nebyla horká ale stále tekla. Kokosovou šlehačku šlehat na nejvyšší stupeň mixérem alespoň 4 minuty a postupně po lžících vlít čokoládu. Malou část čokolády můžete na ozdobení. Čokoládovou šlehačku nalít na připravenou sušenkovou krustu a rozprostřít ji, ozdobit zbytkem rozpuštěné čokolády a dát zatuhnout do lednice.
Ač kokosová šlehačka pěkně tuhne, vyžaduje chlazení ideálně přes noc, jinak se opravdu špatně nandává a teče.













You Might Also Like

0 komentářů