Domácí bramborový knedlík se špenátem a seitanem
pondělí 9. února 2015Trocha české klasiky ve veganské verzi jednou za čas neuškodí a bramborové knedlíky se špenátem zná asi každý, takže netřeba představovat.
Bramborový knedlík (2 šišky na 4 - 5 porcí)
700 g brambor250 g hrubé mouky
sůl
Postup
Brambory oškrábat a uvařit. Uvařené brambory nastrouhat na jemném struhadle. Do mísy dát nastrouhané brambory vetší špetku soli a mouku a vypracovat těsto. Těsto musí držet tvar a nelepit se, nesmí téct (je možné, že budete potřebovat trochu více než 250 g mouky). Těsto rozdělit na 2 poloviny a z každé poloviny vytvarovat šišku. Knedlíky vložit do hrnce s vroucí vodou a vařit přibližně 18 minut, dokud nevyplavou na hladinu.Špenát a cibule
Ingredience400 g špenátu
3 stroužky česneku
sůl
olej
Špenát můžete použít jak čerstvý, tak mražený. V obou případech osmahnout česnek na malém množství oleje, přidat špenát, osolit a chvilku podusit.
Seitan (4 porce)
1 hrnek seitanfixu
1/2 hrnku studeného zeleninového vývaru
1/4 hrnku sojové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce šťávy z citronu
3 lžíce lahůdkového droždí
Postup
Používám seitanfix- tedy už hotový lepek, ale dá se i vymývat z mouky.
Lepek smíchat se studeným vývarem, sojovou omáčkou, protlačeným česnekem, olivovým olejem, šťávou z citronu a lahůdkovým droždím. Důkladně smíchat, nechat chvilku odležet, vytvořit "bochánek" a dát ho vařit do vývaru. Vyvar se nesmí divoce vařit, musí jen tak lehounce pobublávat, jinak nebude seitan dobrý a musí se vařit přibližně půl hodiny (kdyby byl takový žvýkačkový tak je málo uvařený). Uvařený seitan nakrájený na plátky se ještě může krátce osmahnout na pánvi.
Knedlíky podáváme se špenátem, seitanem a osmahlou cibulkou.
Knedlíky podáváme se špenátem, seitanem a osmahlou cibulkou.
0 komentářů