Houbová omáčka s rýží

pátek 13. února 2015

Výborná houbová omáčka s rýži je lehký pokrm, který není nijak náročný na přípravu. Není problém ho připravit den předem a druhý den si ho vzít do práce.









Ingredience (4 porce)

600 g hnědých žampionů
1 velká cibule
600 ml ovesného mléka
olej
sůl
pepř
citronová šťáva
rýže


Postup

Cibuli nakrájet na jemno a žampiony nakrájet na tenké plátky. Cibuli osmahnout do sklovata na malém množství oleje, přidat žampiony a vše chvíli restovat. Pokud by žampiony začaly pouštět šťávu, ihned přidejte ovesné mléko. Po přidání ovesného mléka osolit, opepřit a omáčku 10 minut nechat vařit na mírném plamenu. Kdyby omáčka moc zhoustla (ovesné mléko má tendenci houstnout), tak omáčku trochu rozřeďte vodou. Nakonec dochutit citronovou šťávou dle chuti.








You Might Also Like

0 komentářů