Hrachová polévka s krutony

neděle 8. února 2015

Hrachová polévka je výborná, hutná, krémová a v chladnější dnech pořádně zahřeje. Je velmi jednoduchá na přípravu i ingredience a je levná. 







Ingredience (4 porce - ne jako hlavní jídlo)

250 g sušeného hrachu
500 ml vody
majoránka
sůl

bageta 
olivový olej

Postup

Den předem namočit hrách, v průběhu máčení ho několikrát propláchnout. Před vařením slít vodu a propláchnout, dát do hrnce, přidat 1/2 litru vody, osolit a vařit 50 minut dokud hrách úplně nezměkne. Uvařený hrách rozmixovat úplně do hladka a vrátit do hrnce. Přidat 2-3 vrchovaté lžíce majoránky (já ráda hodně), v případě nutnosti dosolit. Kdyby byla hrachovka moc hustá, rozřeďte ji vodou. Kdybyste ji nechávali na druhý den, je potřeba počítat s tím, že hodně zhoustne, takže ji udělat spíše řidší. Podávat horkou s bagetovými krutony. 
Bagetové krutony uděláte jednoduše tak, že bagety narájíte na větší kusy a osmahnete na olivovém oleji. 













You Might Also Like

0 komentářů