Thajské kari s dýní a špenátem
čtvrtek 26. února 2015
Thajské kari s dýní a špenátem je výborný, chuťově výrazný a přitom jemný pokrm. Jeho příprava je velice snadná a rychlá.
Ingredience (4 porce)
1 cibule3 stroužky česneku
1 větší nebo 2 malé máslové dýně
200 g čerstvého listového špenátu
3 lžíce zelené curry pasty
1 lžíce arašídového másla
2 lžíce sójové omáčky
1 a 1/2 hrnku kokosového mléka
šťáva z limety
1/2 lžíce kokosového oleje
Postup
Dýni oloupat, nakrájet na větší kostky a uvařit do měkka (stačí 10 minut).Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno. Cibuli osmahnout na kokosovém oleji, přidat protlačený česnek a curry pastu a restovat ještě minutku. Poté přidat arašídové máslo a sójovou omáčku, důkladně rozmíchat. Stáhnout plamen a opatrně vmíchat kokosové mléko. Přidat opláchnutý špenát a dýni, zamíchat a nechat 5 minut prolnout chutě. Na závěr dochutit šťávou z limety.
Podávat s jasmínovou rýží.
0 komentářů