Thajské kari s dýní a špenátem

čtvrtek 26. února 2015


Thajské kari s dýní a špenátem je výborný, chuťově výrazný a přitom jemný pokrm. Jeho příprava je velice snadná a rychlá.



 


Ingredience (4 porce)

1 cibule
3 stroužky česneku
1 větší nebo 2 malé máslové dýně
200 g čerstvého listového špenátu
3 lžíce zelené curry pasty
1 lžíce arašídového másla
2 lžíce sójové omáčky
1 a 1/2 hrnku kokosového mléka
šťáva z limety
1/2 lžíce kokosového oleje

Postup

Dýni oloupat, nakrájet na větší kostky a uvařit do měkka (stačí 10 minut).
Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno. Cibuli osmahnout na kokosovém oleji, přidat protlačený česnek a curry pastu a restovat ještě minutku. Poté přidat arašídové máslo a sójovou omáčku, důkladně rozmíchat. Stáhnout plamen a opatrně vmíchat kokosové mléko. Přidat opláchnutý špenát a dýni, zamíchat a nechat 5 minut prolnout chutě. Na závěr dochutit šťávou z limety.
Podávat s jasmínovou rýží.












You Might Also Like

0 komentářů