Hráškové placky s černým sezamem
středa 25. března 2015Svěže zelené placky s jemnou, nadýchanou konzistencí obalené v černém křupavém sezamu nejen vypadají krásně na talíři, ale také výborně chutnají. Jejich výroba je rychlá a jednoduchá, jen počítejte s trošku opatlanýma rukama.
Ingredience (4 porce)
400 g mraženého hrášku1 a 1/2 lžíce arašídového másla
3-5 lžic rýžové mouky
černý sezam
sůl
olej
Postup
Hrášky rozmrazit a krátce povařit, přendat do mixéru spolu s arašídovým máslem a rýžovou moukou. Vše rozmixovat úplně do hladka a přendat z mixéru do misky. Podle potřeby přidat více rýžové mouky, těsto má být velmi měkké a tvárné, nebude držet tvar, ale nesmí téct. Podle chuti osolit.Do menší misky nasypat černý sezam.
Lžící nabrat hráškový krém, přendat ho do misky se sezamem a obalit. Obalenou kuličku (reps. neurčitý tvar, který se vede mě) přenést na rozehřátou pánev s trochou oleje, rukou splácnout aby se vytvořila placička a krátce opéct z obou stran. Pečou se opravdu rychle, maximálně 30 vteřin z každé strany.
Podávat s bramborou kaší - brambory vyšlehat s kokosovým mlékem - a s lehkých salátem s avokádem.
Pozn. Nezalekněte se konzistence hráškového krému před pečením, vypadá to, že se z něj placky nikdy nemůžou povést, ale opravdu to jde a s trochou cviku velmi rychle.
Pozn. Tyto placky jdou také zabalit na cestu.
1 komentářů
Díky za inspiraci, jsou to opravdu dobroty :-)
OdpovědětVymazat