Jemný fazolový hummus s pečeným citronem

sobota 14. března 2015

Fazolový hummus je chuťově trochu jemnější, než klasický cizrnový. Jemnější chuť dodává i pečený citron, ze kterého se krásně uvolní šťáva i dužina a citróvá chuť není díky pečení tak výrazně kyselá. 




Ingredience

250 g bílých fazolí
sůl
1 citron
2 lžíce tahiny
2 lžíce olivového oleje

Postup


Fazole namočit den předem. Na konci máčení slít vodu a fazole pořádně propláchnout. Propláchnuté fazole vařit v tlakovém hrnci 50-60 minut. Po uvaření slít, opět propláchnout a nechat trochu zchladnout.
Citron rozkrojit na půl (můžete lehce seříznout i vršky, aby citron hezky "stál" a nekýval se), dát na pekáč a péct 25 minut při 180 °C. Pečením ztratí tak výraznou kyselost a krásně pustí šťávu.   
Fazole dát do mixéru společně s tahiny, solí, olejem a pečeným šťávou i dužinou citronu. Vše rozmixovat na jemnou pastu. Pokud máte málo výkonný mixér (jako já), přidejte trochu vody, aby mixér zvládl vytvořit jemný krém. 

Fazolový hummus můžete zabalit do wrapu, nebo ho dát do misky, zakápnout olejem a podávat s pita chlebem.  

upečený citron






You Might Also Like

0 komentářů