Rajčatové pesto
neděle 29. března 2015Rajčatové pesto je výborné, voňavé a chuťově velice bohaté. Toto pesto je trochu odlišné od toho klasického a je asi nejvíce podobné pestu alla siciliana, jen jsem mandle vyměnila za slunečnicová semínka. Příprava je snadná a rychlá a není potřeba mnoho ingrediencí. Musím říct, že jsem pesta nikdy moc nemusela, ale tohle jsem si zamilovala velmi rychle.
Ingredience (4 porce - podle toho kolik jste schopní pesta spořádat)
12-15 velkých sušených rajčat naložených v oleji150 g slunečnicových semínek
sůl
hrst bazalky
olivový olej (není nutný)
Postup
Pesto dělám v odšťavňovači v nástavci zvaném homogenizér - jinak se používá také na zmrzliny. S trochou trpělivosti půjde jistě vyrobit i v mixéru.Odštavňovač
Rajčata musí být opravdu rozleželá v oleji, jinak se s nimi špatně pracuje. Rajčata nakrájet na menší kousky a postupně je sypat do odšťavňovače a střídat to se slunečnicovými semínky. Směs můžete prohnat odšťavňovačem opakovaně. Nakonec směs přendat do misky, podle chuti dosolit a v případě potřeby vmíchat trochu oleje.
Mixér
Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte a odlepujte od stěn, dokud nebudete mít víceméně homogenní hmotu.
Pesto podávat s těstovinami a vše bohatě posypat bazalkou.
Poznámka: bazalku můžete rozemlít také rovnou do pesta.
0 komentářů