Zeleninový wrap s hummusem z bílých fazolí a karamelovou cibulí
sobota 14. března 2015
Zeleninový wrap s fazolovým hummusem má plnou chuť po lehce nakyslém humusu, která se jemně snoubí s karamelovou cibulí. Wrapy jsou výborné jako lehká večeře a dají se velmi pohodlně zabalit na cestu.
Ingredience (8 wrapů)
fazolový hummus250g velkých bílých fazolí
1 citron
2 lžíce tahiny
2 lžíce olivového oleje
sůl
3 rajčata
salát
2 cibule
balzamikový ocet
1 lžička cukr
8 domácích tortill
Fazolový hummus
Recept na fazolový hummus tu mám i jako samostatný recept, ale pro snadnější orientaci jej přidám i sem.
Ingredience
250 g bílých fazolísůl1 citron2 lžíce tahiny2 lžíce olivového olejePostup
Fazole namočit den předem. Na konci máčení slít vodu a fazole pořádně propláchnout. Propláchnuté fazole vařit v tlakovém hrnci 50-60 minut. Po uvaření slít, opět propláchnout a nechat trochu zchladnout.Citron rozkrojit na půl (můžete lehce seříznout i vršky, aby citron hezky "stál" a nekýval se), dát na pekáč a péct 25 minut při 180 °C. Pečením ztratí tak výraznou kyselost a krásně pustí šťávu. Fazole dát do mixéru společně s tahiny, solí, olejem a pečeným šťávou i dužinou citronu. Vše rozmixovat na jemnou pastu. Pokud máte málo výkonný mixér (jako já), přidejte trochu vody, aby mixér zvládl vytvořit jemný krém.Plnění
Cibuli nakrájet na tenká půlkolečka a osmahnout na mizivém množství oleje. Přidat cukru a nechat ho zkaramelizovat. Zatít 3-4 lžícemi balzamikového octa, vmíchat a nechat částečně odpařit.Před balením wrapů nechat cibuli vystydnout.
Rajčata i avokádo pokrájet na menší kusy.
Na tortillu natřít pruh hummusu, naklást cibuli, rajčata, avokádo a salát a zabalit. Výborně k němu ladí lehký zeleninový salát s balzamikovou redukcí.
0 komentářů