Jarní závitky
pátek 17. dubna 2015
Jarní závitky jsou šťavnaté a svěží jídlo, mohou být buď smažené či nesmažené s bohatou rozličností náplně. Tady je návod na ty nesmažené, které jsou velmi chutné a podávané s pikantní omáčkou. Jejich příprava je snadná a rychlá.
Ingredience
rýžový papír
rýžové nudle
zelenina
- mrkev
-avokádo
-okurka
-salát
velmi se hodí také klíčky a výhonky (zapomněla jsem je dát naklíčit, proto nejsou na fotce)
hodí se také tofu a jakákoli další česrtvá zelenina, kterou máte po ruce
Ingredience na omáčku (1 porce)
1/2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce shoyu
2 lžíce tmavého balzamikového octa
1-2 stroužky česneku
Postup
Nejdříve uvařit rýžové nudle a pokrájet zeleninu. Připravit omáčku smícháním všech ingrediencí (česnek protlačený).
Vzít list rýžového papíru a namočit ho na 10 sekund do teplé vody. Přendat ho na talíř, naklást salát, rýži a zeleninu a zabalit (viz foto).
Podávat s pikantní omáčkou.
Nejdřív na talíř položte rýžový papír, na něj salát, nudle a zeleninu a přehněte okraje papíru do středu. |
Poté přehněte spodní okraj rýžového papíru přes náplň. |
A nakonec dorolujte zbytek závitku. |
1 komentářů
Dekuji moc za perfektni instrukce, nakoupim a vrhnu se na to, porad jsem na zavitky mlsne pokukovala a ted uz vim jak na to!!
OdpovědětVymazat