Jarní závitky

pátek 17. dubna 2015

Jarní závitky jsou šťavnaté a svěží jídlo, mohou být buď smažené či nesmažené s bohatou rozličností náplně. Tady je návod na ty nesmažené, které jsou velmi chutné a podávané s pikantní omáčkou. Jejich příprava je snadná a rychlá.
 
 
 
 
 
 
 

Ingredience

rýžový papír
rýžové nudle
 
zelenina
- mrkev
-avokádo
-okurka
-salát
 
velmi se hodí také klíčky a výhonky (zapomněla jsem je dát naklíčit, proto nejsou na fotce)
 
hodí se také tofu a jakákoli další česrtvá zelenina, kterou máte po ruce

Ingredience na omáčku (1 porce)

1/2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce shoyu
2 lžíce tmavého balzamikového octa
1-2 stroužky česneku

Postup

Nejdříve uvařit rýžové nudle a pokrájet zeleninu. Připravit omáčku smícháním všech ingrediencí (česnek protlačený).
Vzít list rýžového papíru a namočit ho na 10 sekund do teplé vody. Přendat ho na talíř, naklást salát, rýži a zeleninu a zabalit (viz foto).
Podávat s pikantní omáčkou.
 
 
 




Nejdřív na talíř položte rýžový papír, na něj salát,
nudle a zeleninu a přehněte okraje papíru do středu.

Poté přehněte spodní okraj rýžového papíru přes náplň.

A nakonec dorolujte zbytek závitku.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Dekuji moc za perfektni instrukce, nakoupim a vrhnu se na to, porad jsem na zavitky mlsne pokukovala a ted uz vim jak na to!!

    OdpovědětVymazat