Těstoviny s medvědím česnekem a houbami
pátek 17. dubna 2015Tento pokrm je velmi rychlý, velmi snadný a přitom opravdu výborný. Jeho jedinou nevýhodou je, že medvědí česnek je sezónní záležitost, takže si ho můžeme užít jen na jaře.
Ingredience (2 porce)
medvědí česnek (1 svazek, cca 50g)3 žampiony portobello (nebo šest obyčejných) a sušené houby z lesa
sůl
1 lžíce kokosového olej
bezvaječné těstoviny
1/4 hrnku slunečnicových semínek
1/3 hrnku vlašských ořechů
Postup
Nejdříve dejte vařit těstoviny. Sušené houby na chvíli namočte, aby nasákly vodu.Slunečnicová semínka a vlašské ořechy rozmixujte velmi najemno.
Žampiony pokrájejte na plátky a restujte je na kokosovém oleji, dokud nezměknou. Přidejte také rehydratované lesní houby (jen houby, ne vodu), rozmixovaná semínka a ořechy, vše promíchejte, osolte a ještě pár minut prohřejte a odstavte.
Medvědí česnek nakrájejte na jemné proužky a vmíchejte k houbám.
Uvařené těstoviny slijte, smíchejte s připravenou směsí a podávejte.
0 komentářů