Těstoviny s medvědím česnekem a houbami

pátek 17. dubna 2015

Tento pokrm je velmi rychlý, velmi snadný a přitom opravdu výborný. Jeho jedinou nevýhodou je, že medvědí česnek je sezónní záležitost, takže si ho můžeme užít jen na jaře.












Ingredience (2 porce)

medvědí česnek (1 svazek, cca 50g)
3 žampiony portobello (nebo šest obyčejných) a sušené houby z lesa
sůl
1 lžíce kokosového olej
bezvaječné těstoviny
1/4 hrnku slunečnicových semínek
1/3 hrnku vlašských ořechů

Postup

Nejdříve dejte vařit těstoviny. Sušené houby na chvíli namočte, aby nasákly vodu.
Slunečnicová semínka a vlašské ořechy rozmixujte velmi najemno.
Žampiony pokrájejte na plátky a restujte je na kokosovém oleji, dokud nezměknou. Přidejte také rehydratované lesní houby (jen houby, ne vodu), rozmixovaná semínka a ořechy, vše promíchejte, osolte a ještě pár minut prohřejte a odstavte.
Medvědí česnek nakrájejte na jemné proužky a vmíchejte k houbám.
Uvařené těstoviny slijte, smíchejte s připravenou směsí a podávejte.





You Might Also Like

0 komentářů