Nové brambory s kurkumovou omáčkou

čtvrtek 14. května 2015

Tento recept vznikl větší úpravou z indického receptu kari kashmiri dum aloo, do kterého patří chilli a které bohužel nemůžu používat, protože je na něj manžel alergický.
Nové brambory s kurkumovou omáčkou jsou jemné, chuťově výrazné a opravdu výborné. Jakmile se začnou prodávat nové brambory, mám problém je nejíst stále dokola. Jen pozor, kurkuma má snahu obarvit vše, co se k ní přiblíží.






Ingredience (2 porce)

700 g nových brambor (vybírejte malé brambory)
150 g  cherry rajčat
hrst mandlí
150 ml kokosového mléka
1-2 lžičky kurkumy
sůl
olej
bazalka

 

Postup

Brambory umýt a celé i se slupkou uvařit (pokud máte málo času) nebo upéct v troubě do měkka. Na pánvi rozehřát olej, přidat uvařené/upečené brambory a chvilku je opékat, přidat mandle a kurkumu a vše opékat společně pár minut. Poté zalít kokosovým mlékem, přidat rajčata, osolit a nechat chvilku provařit a prolnout chutě (v případě potřeby přidat kokosové mléko).
Podávat s bazalkovými listy.  











You Might Also Like

0 komentářů