Rebarborový koláč

pátek 15. května 2015

Začíná sezóna rebarbory a tak přišel čas na nějaký výborný rebarborový koláč. Tento je kynutý, šťavnatý, sladký a prostě výborný.


 

Těsto

Ingredience
450 g hladké mouky
100 g cukru
1 lžíce citronové šťávy
1/2 droždí (+ voda a hladká mouka, celkem 1/4-1/2 hrnku hmoty)
300-350 ml rostlinného mléka
50 ml oleje

Postup
Smíchejte droždí s vodou a trochou mouky a nechte ho vzejít. V míse smíchejte mouku s cukrem, přidejte vykynuté droždí, citronovou šťávu a rostlinné mléko. Pokud se vám povede tekutější těsto, nic se neděje. Pekáč s vyššími okraji vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. Vymíchané těsto rozprostřete na plech a nechte ho 45-90 minut kynout.  

Rebarbora

Ingredience
6-8 stvolů rebarbory
Postup
Rebarboru nejdříve oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Poté ji dejte do hrnce s malinkým množstvím vody (40-50 ml), a krátce povařte, dokud nezměkne (cca 5 minut). Při vaření je potřeba ji hlídat aby se nerozvařila a nevznikla z ní úplná kaše (pokud se vám to stane nezoufejte, i ta jde na koláč použít). Rebarboru přendejte do sítka, aby z ní mohla okapat přebytečná voda a nechte ji vychladnout.

Drobenka

Ingredience
cukr
hrubá mouka
kokosový tuk (můžete zaměnit za jiný rostlinný olej)
Postup
Smíchejte 1:1 hrubou mouku a cukr krystal, postupně přidávejte olej a vymíchejte směs do konzistence mokrého "písku".  

Na vykynuté těsto naskládejte rebarboru, hustě posypte drobenkou, a pečte 35-45 minut při 180°C. 












You Might Also Like

0 komentářů