Linguine v krémové omáčce z květáku
středa 24. června 2015
Krémová omáčka z květáku je lahodná, jemná ale přitom chuťově intenzivní. Tento pokrm příjemně zasytí a je velmi nenáročný na přípravu.
Ingredience
1 květák
2-3 lžíce lahůdkového droždí
1 a 1/2 cibule
8 stroužků česneku
olivový olej
sůl
čerstvě drcený pepř
2-3 hrnky kokosového mléka
těstoviny
Postup
Květák nakrájet na růžičky, cibuli nakrájet na osminy (větší kusy), česnek oloupat a vše rozložit na plech. Směs zakápnout olivovým olejem, zaprášit solí a čerstvě drceným pepřem. Směs péct při 200 °C cca 30 minut, dokud květák nezměkne (ke konci hlídat, aby se květák nezačal pálit).
Ke konci doby pečení dát vařit těstoviny.
Upečenou směs dát do mixéru, přidat lahůdkové droždí, kokosové mléko (množství podle požadované hustoty omáčky - začněte s menším množstvím a v případě potřeby přidejte). Vše důkladně rozmixovat úplně do hladka.
Rozmixovanou omáčku znovu ohřát, v případě potřeby dosolit, nebo rozředit.
Uvařené těstoviny přidat k omáčce, pořádně ale opatrně promíchat a podávat.
0 komentářů