Těstoviny s quinoou a zeleninou v mandlové omáčce
úterý 30. června 2015
Hustá mandlová omáčka plná špenátu, cukety, sušených rajčat a quinoy podávaná s těstovinami je výborným pokrmem plným chuti. Jídlo je syté a chuťově výrazné, ale přitom jemné. Díky quinoe opravdu krásně vypadá a jeho příprava je snadná.
Ingredience (4 porce)
4 jarní cibulky200 g čerstvého listového špenátu
1 větší cuketa
8 sušených rajčat
80 g tmavé quinoy
100 g mandlí
sůl
pepř
citronová šťáva
2 lžičky bramborového škrobu
bezvaječné těstoviny
Potup
Přípravu začněte s mandlemi. Namočte je alespoň na půl hodiny do vlažné vody. Poté je rozmixujte s 300 ml vody úplně do hladka a vmíchejte bramborový škrob.Uvařte quinou a dejte vařit těstoviny.
Na pánvi rozehřejte trošku oleje, přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku a cuketu nakrájenou na menší kostky. Nechte vše chvilku opékat a potom přidejte omytý špenát, sušená rajčata nakrájená na kousky a předvařenou quinou. Vše promíchejte a zalijte mandlovým krémem. Omáčku osolte, opepřete a přidejte citronovou šťávu podle chuti. Před podáváním nechte chvilku stát, aby se prolnuly chutě.
Podávejte s bezvaječnými těstovinami.
0 komentářů