Bruschetta
středa 22. července 2015Ve vedrech je nejlepší lehké studené jídlo a pokud chcete změnu od salátů, výbornou alternativou je bruschetta. Bruschetta je pokrm pocházející z Itálie a je známý zhruba od 15. století. Příprava bruschetty je velmi snadná a přitom jde o výborné jídlo.
Ingredience
chleba nebo bageta (já peču tyhle bagety )rajčata
bazalka
sůl
olivový olej
česnek
Postup
Rajčata zbavit semínek tak, aby zůstala jen dužina (ze zbytků si udělejte třeba rajčatovou šťávu) a nakrájet je na malé kostičky. V míse smíchat rajčata s natrhanými listy bazalky solí a olivovým olejem. Směs můžete dát odležet do ledničky.Chleba nebo bagetu nakrájet na plátky a opéct do křupava. Po opečení můžete potřít česnekem a bohatě na něj nandat rajčatovou směs. Ideálně jezte bruschettu ihned po naservírování, jinak pečivo změkne a již nebude křupavé.
0 komentářů